Villan, Rydaholm

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Flyttkedjor öppnar dörrar

Flyttkedjor öppnar dörrar 

Nybyggda hyresrätter skapar möjlighet till flyttkedjor, som i sin tur kan frigöra flera mindre och billigare lägenheter. 

Värnamo kommun växer och Finnvedsbostäder fortsätter att bidra till samhällsutvecklingen genom nyproduktion. I kommunen är det bostadsbrist och långa kötider. I vårt uppdrag ingår inte bara att utveckla bostadsmarknaden, utan vi både vill och ska bidra till att Värnamo blir en attraktiv kommun att leva och bo i, för att uppfylla Värnamo kommuns vision att vi ska bli 40 000 invånare år 2035.

Vi får ofta frågan varför vi inte bygger billigare. Svaret är att det är väldigt svårt. Vi ser i dag en överhettad byggmarknad, höga markpriser, krävande lagstiftning och bristande konkurrens på byggmarknaden som bidrar till att nyproduktion i dag är dyrt.

Trots det fortsätter vi att bygga eftersom nybyggda hyresrätter nästan alltid frigör flera billigare bostäder, då den som flyttar in i nybyggt lämnar en bostad efter sig - vilken i sin tur blir ledig för någon att flytta in i och så vidare. Flyttkedjor omsätter bostäder. Även om våra nya lägenheter inte passar alla leder det till lediga bostäder som kan passa flera.

Klicka på bilden för att se hur en flyttkedja kan se ut