Kvarteret Utsikten, Mossleplatån

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Så fungerar uthyrningen av lägenheterna på Mossleplatån

Så fungerar det

Från ansökan till kontrakt

Vad trevligt att du är intresserad av att bo på kvarter Sjukstugan, Mossleplatån. Här vill vi förklara för dig hur det går till att hyra lägenhet hos oss. Vi har samlat all praktisk information du behöver inför och under ditt sökande efter lägenhet. Under lediga lägenheter kan du se vilka lägenheter som är tillgängliga för uthyrning just nu och kort fakta om lägenheterna, första publiceringsdatum är 28 maj 2022. Du kan också se lediga lägenheter samt gå på rundvandring i exempel lägenheter på kvarter Väduren i vår bostadsväljare.

Samla köpoäng

Hos oss är det antalet köpoäng som avgör vem som får hyra våra lägenheter. För att samla köpoäng behöver du registrera dig här på vår hemsida, det är kostnadsfritt. Alla sökande samlar en poäng per dag. Man måste vara aktivt sökande för att stå kvar i vår kö, det innebär att du måste logga in minst en gång var 12:e månad för att inte tappa dina köpoäng. Din registrering är personlig och du kan endast söka lägenhet för eget bruk. I lägenhetsannonsen kan du se hur många köpoäng som krävs för att få ett erbjudande på respektive lägenhet samt hur många som har anmält intresse på lägenheten. Antalet köpoäng för den sökande som är nummer fem visas under lägenhetsfakta.

Gör en intresseanmälan

Den 28 maj publicerar vi alla lägenheter på kvarteret Sjukstugan och i den första omgången kommer lägenheterna vara publicerade till och med den 13 juni. Skulle de inte bli uthyrda i första omgången kommer vi att publicera lägenheterna på samma sätt som övriga lägenheter, dvs. en vecka i taget. Du måste aktivt söka de lägenheter du är intresserad av. Är du intresserad av en lägenhet loggar du in och anmäler ditt intresse. Du kan se dina aktuella intresseanmälningar på Mina sidor. Vid varje publicerad lägenhet står det vilket datum det är inflyttning i lägenheten. Du kan ha max fem intresseanmälningar aktiva samtidigt, har du aktiva intresseanmälningar på lägenheter i andra kvarter räknas även de in i de fem. Om du inte blivit erbjuden kontraktet kommer din intresseanmälan inaktiveras först när vi har skrivit kontrakt med någon annan och du kan först då söka ny lägenhet.

Erbjudande

Kvarter Sjukstugan är en nyproduktion och vi kan därför inte erbjuda visning av lägenheten innan du bestämmer dig för om du är intresserad. När publiceringstiden är slut skickar vi erbjudande till de fem med högst köpoäng. Du har en vecka på dig att svara och du kan tacka ja till flera lägenheter samtidigt. Om lägenheten inte var något för dig är det ändå viktigt att du svarar på erbjudandet. När du har bestämt dig loggar du in på Mina sidor och tackar ja eller nej. Om man inte svarar alls räknas det som ett nej-svar. Vi finns tillgängliga för frågor om det är något du funderar på, kontakta oss på uthyrning@finnvedsbostader.se eller 0370-48417.

Nej-svar

Tänk på att om du inom en 180-dagars period tackar nej, eller inte svarar, till tre lägenhetserbjudanden blir du spärrad från att söka nya lägenheter under 30 dagar.

Skriva kontrakt

Den som har högst köpoäng, tackar ja till erbjudandet och blir godkänd som hyresgäst kommer att bli erbjuden hyreskontraktet på lägenheten. Vi kontaktar dig då för att skicka ut kontraktet för signatur med mobilt BankID eller med brev, beroende på hur situationen ser ut. När du har tecknat kontrakt förlorar du dina köpoäng och börjar samla nya poäng från ditt gällande kontraktsdatum. När du har ett gällande hyreskontrakt och vill byta lägenhet inom Finnvedsbostäders bestånd måste det gällande kontraktet ha gällt i minst 12 månader för att du ska kunna söka annan lägenhet. För mer information om våra regler för att bli godkänd som hyresgäst läs här: