Vill du bo hos oss?

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Flytta in

Flytta in

 

När får jag flytta in?

Du kan hämta ut dina nycklar och flytta in i lägenheten kl. 13.00 den dag hyreskontraktet börjar att gälla - om inget annat har avtalats med den som flyttar ut lägenheten och hyresvärden samtycker. Om denna dagen infaller på en lördag, söndag eller allmän helgdag är du välkommen att hämta dina nycklar nästkommande vardag kl. 13.00

Tidigare inflytt

Önskar du att flytta in tidigare i din nya lägenhet är det något du får komma överens om med den tidigare hyresgästen som ska flytta ut. Vi ändrar inga kontraktsdatum.

Den som ska flytta ut ur lägenheten kommer att kontakta dig för att komma överens om ett datum för att städbesikta lägenheten och ni kan då också göra upp om eventuell tidig inflytt. Om ni kommer överens om att du får tillgång till lägenheten tidigare och den nya hyresgästen flyttar ut tidigare måste ni fylla i blanketten om tillfällig andrahandsuthyrning och lämna in till kundtjänst. När man hyr lägenheten tillfälligt i andra hand hanteras godkännandet av flyttstädningen mellan den avflyttande och den inflyttande. Man kan inte bestrida städningen till Finnvedsbostäder.

 

Var hämtar jag mina nycklar?

Du är välkommen att hämta dina nycklar i vår kundtjänst på Sveavägen 1E. Glöm inte att ta med dig din legitimation!

Har du ingen möjlighet att komma att hämta dina nycklar kan du skicka ett bud, viktigt att tänka på då är att den som ersätter dig behöver ha en fullmakt från dig och en kopia på din legitimation.

Hyr du tillfälligt i andrahand av den avflyttande hyresgästen får du nycklarna direkt av denne. När ditt kontrakt har börjat att gälla måste du komma upp inom en vecka för att skriva över nycklarna på dig, ta med alla nycklar och eventuell tvättag osv.

 

Adressändra

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

 

Besiktningsprotokoll

Vid varje avflyttning gör vi en möblerad besiktning av lägenheten, detta för att kontrollera skick och slitage på lägenheterna. Vid kontraktsskrivning kommer du få information om vad som kommer att göras i just den lägenheten du ska flytta in i. Alla renoveringar görs under pågående boende, vilket innebär att du kommer att flytta in i din lägenhet på inflyttningsdatum och därefter kommer hantverkarna som ska jobba i din lägenhet att kontakta dig för att boka tid för renoveringarna. Detta gör att du som ny hyresgäst får vara med och bestämma ex. färg, tapeter och golv i de fall detta ska göras. Om du hittar skador eller slitage i lägenheten som inte är noterat på besiktningsprotokollet bör du höra av dig till oss inom två veckor från ditt kontrakt har börjat att gälla så vi kan skriva med det. Detta för att du som nyinflyttad inte ska stå som ansvarig för skador som redan fanns i lägenheten vid inflyttning. Om du hittar skador men inte anmäler dem till oss inom två veckor, tar du över ansvaret för dem och kan blir återställningsskyldig den dag du flyttar.

Städbesiktning

Som inflyttande hyresgäst ska du godkänna den avflyttandes städning av lägenheten. Den avflyttande kommer att få dina kontaktuppgifter och kontaktar dig för att komma överens om ett datum för att städbesikta lägenheten tillsammans. Om lägenheten inte har någon avflyttande hyresgäst har Finnvedsbostäder gjort städbesiktningen, skulle du ha synpunkter på denna måste du kontakta oss innan du flyttar in dina saker i lägenheten, senast fem dagar efter ditt kontrakt börjat att gälla.

El

Vi vet att det är mycket att tänka på när man ska flytta, därför kontaktar vi elbolaget och meddelar om din inflyttning så att du slipper. Tänk dock på att ni eventuellt behöver avsluta ert abonnemang som ni har i ert tidigare boende om ni inte redan bor hos Finnvedsbostäder.

I Bredaryd, Forsheda, Bor och Rydaholm meddelar vi EON och i Värnamo meddelar vi Värnamo Energi, utom i de fall lägenheten har IMD (individuell mätning och debitering) där du betalar din el via din hyresavi.

 

Hemförsäkring

Alla hyresgäster hos Finnvedsbostäder ska under hela hyrestiden ha en hemförsäkring. Du bör teckna en hemförsäkring som täcker eventuella skador på dina tillhörigheter vid till exempel en brand eller inbrott. Den gäller även saker som du har i förråd eller andra utrymmen. Vänd dig direkt till ett försäkringsbolag.