Vill du bo hos oss?

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Flytta in

Flytta in

 

När får jag flytta in?

Du kan hämta ut dina nycklar och flytta in i lägenheten kl. 13.00 den dag hyreskontraktet börjar att gälla - om inget annat har avtalats med den som flyttar ur lägenheten och hyresvärden samtycker. Om denna dagen infaller på en lördag, söndag eller allmän helgdag är du välkommen att hämta dina nycklar nästkommande vardag kl. 13.00.

 

Tidigare inflytt

Önskar du att flytta in tidigare i din nya lägenhet är det något du får komma överens om med den nuvarande hyresgästen som ska flytta ut. Vi ändrar inga kontraktsdatum.

Om ni kommer överens om att du får tillgång till lägenheten tidigare och den nuvarande hyresgästen flyttar ut tidigare måste ni fylla i blanketten "Tillfällig andrahandsuthyrning" och lämna in till kundtjänst. När man hyr lägenheten tillfälligt i andra hand hanteras godkännandet av flyttstädningen mellan den avflyttande och den inflyttande. Man kan inte bestrida städningen till Finnvedsbostäder. Även nyckel överlämningen ansvarar de två hyresgästerna emellan. 

 

Var hämtar jag mina nycklar?

Du är välkommen att hämta dina nycklar i vår kundtjänst på Sveavägen 1E. Glöm inte att ta med dig din legitimation!

Har du ingen möjlighet att komma att hämta dina nycklar kan du skicka ett bud, viktigt att tänka på då är att den som ersätter dig behöver ha en fullmakt från dig och en kopia på din legitimation.

Hyr du tillfälligt i andrahand av den avflyttande hyresgästen får du nycklarna direkt av denne. När ditt kontrakt har börjat att gälla måste du komma upp inom en vecka för att skriva över nycklarna på dig, ta med alla nycklar och eventuell tvättag osv.

 

Adressändra

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

 

Besiktningsprotokoll

När du flyttar in i en hyreslägenhet ska den vara besiktigad. De skador som eventuellt redan finns där ska dokumenteras av hyresvärden. Det är viktigt att du som ny hyresgäst får ta del av protokollet från avflyttningsbesiktningen för att kunna visa vilka skador som fanns vid inflyttningen och slippa betala för dem när du flyttar.

Protokollet anger anmärkningar som finns på tapeter, målning, tak och golv, utrustning i kök, toalett, badrum och så vidare. Vid besiktningen avgörs vad som ska åtgärdas med en gång eller enligt den långsiktiga underhållsplan som finns för lägenheten och fastigheten.

Som inflyttande hyresgäst ansvarar ni för att informera om eventuella brister som inte finns med i besiktningsprotokollet.
Hittar ni skador som inte finns med i protokollet, fotografera dem, skriv ner dem på en lista och mejla till oss på besiktning@finnvedsbostader.se senast 8 dagar från kontraktet börjar att gälla. Då lägger vi till dem i protokollet. Om du hittar skador men inte anmäler dem till oss inom 8 dagar, tar du över ansvaret för dem och kan bli återställningsskyldig den dag du flyttar.

Eventuella renoveringar görs under pågående boende, vilket innebär att du har tillträde till lägenheten från tillträdesdatumet. När renoveringarna ska påbörjas blir du kontaktad av de som ska utföra arbetet så ni kan bestämma när arbetet ska utföras. Detta gör att du som ny hyresgäst kan lämna önskemål på ex. kulör, tapeter och golv om det ska renoveras. 

 

Städbesiktning

Finnvedbostäder gör en slut-/städbesiktning när den avflyttande hyresgästen flyttar ut. Skulle du ha synpunkter på denna måste du kontakta oss innan du flyttar in dina saker i lägenheten, omgående efter ditt kontrakt börjar att gälla. 

 

El

Vi vet att det är mycket att tänka på när man ska flytta, därför kontaktar vi elbolaget och meddelar om din inflyttning så att du slipper. Tänk dock på att ni eventuellt behöver avsluta ert abonnemang som ni har i ert tidigare boende om ni inte redan bor hos Finnvedsbostäder.

I Bredaryd, Forsheda, Bor och Rydaholm meddelar vi EON och i Värnamo meddelar vi Värnamo Energi, utom i de fall lägenheten har IMD (individuell mätning och debitering) där du betalar din el via din hyresavi.

 

Hemförsäkring

Alla hyresgäster hos Finnvedsbostäder ska under hela hyrestiden ha en hemförsäkring. Du bör teckna en hemförsäkring som täcker eventuella skador på dina tillhörigheter vid till exempel en brand eller inbrott. Den gäller även saker som du har i förråd eller andra utrymmen. Vänd dig direkt till ett försäkringsbolag för att teckna din försäkring.

 

Betala hyran

Hyran för din lägenhet ska betalas i förskott, en månad i taget. Det innebär att om du flyttar in 1 september kommer din första hyresavi till din nuvarande adress i mitten av augusti och ska betalas senast den 31 augusti.