Bor du hos oss?

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Hur söker jag en parkeringsplats?

Hur söker jag en parkeringsplats?

Vem kan hyra?

Vem som helst kan hyra de flesta bilplatser vi har men om det finns flera intresserade av samma parkeringsplats prioriterar vi våra egna hyresgäster. Annars är det samma regler som vid förmedling av lägenheter, dvs längst kötid gäller.

På vissa av våra områden är det särskilda bestämmelser och där kan bara de som bor på området hyra bilplatserna, bl.a. Pilagårdsgatan. Dessa parkeringsplatser publiceras inte på vår hemsida, har du ett bostadskontrakt på Städet och är intresserad av bilplats kontaktar du uthyrningen på uthyrning@finnvedsbostader.se.

Så här går det till

För att kunna anmäla intresse på en ledig bilplats måste du vara registrerad på vår hemsida. 

Publicering av lediga bilplatser sker varje tisdag med möjlighet att anmäla intresse under en veckas tid.

Oftast publicerar vi endast en plats per område och vecka. Om det är fler sökande på samma bilplats försöker vi i största mån erbjuda en likvärdig plats till de som inte får kontraktet på den sökta bilplatsen. Om det inte finns en likvärdig plats att erbjuda kommer du att få hålla utkik på hemsidan och söka igen när något passande publiceras.

Hittar du ingen bilplats på området du önskar är du välkommen att kontakta oss så kan vi se vad som finns.

Nycklar, taggar och p-tillstånd

Kontraktet börjar att gälla den första i månaden och eventuella nycklar, taggar och p-tillstånd kvitteras ut tidigast den första i månaden från klockan 13.00. Om den första infaller en lördag, söndag eller annan helgdag kan nycklar, taggar och p-tillstånd kvitteras ut närmast kommande vardag.

Bilplats med omgående tillträdesdatum

Bilplatser som är vakanta kan den som får kontraktet börja använda så snart kontrakt signerats och eventuella nycklar, taggar och p-tillstånd kvitterats ut.

Tänk på att alltid ha ditt p-tillstånd synligt i framrutan på bilen innan parkering för att undvika böter.

Uppsägningstid

Det är 9 månaders uppsägningstid på bilplatser enligt hyreslagen. Säger du upp din lägenhet och vill säga upp din bilplats i samband är vi flexibla och kortar uppsägningstiden så den matchar lägenhetens uppsägningstid.

Har du en el- eller hybridbil

I vissa av våra områden finns det publika laddstolpar där du får parkera under tiden du laddar din bil, max fyra timmar, mot egenavgift. Har du carport i anslutning till din lägenhet och är intresserad av en laddstolpe är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Vi ser då över de tekniska och ekonomiska förutsättningarna för detta. 

OBS! Det är ej tillåtet att ladda el- och hybridbilar i motorvärmaruttag!