Bor du hos oss?

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Hur säger jag upp min lägenhet?

Hur säger jag upp min lägenhet?

 

Uppsägningstiden är tre månader räknat från närmast kommande månadsskifte, om ditt hyresavtal inte säger något annat. Exempel: Om godkänd skriftlig uppsägning inkommer under mars månad blir lägenheten uppsagd till sista juni.

Undantag är uppsägning av dödsbo, där en månads uppsägningstid gäller.

Uppsägningen görs skriftligt antingen genom att lämna in, eller skicka in, en uppsägningsblankett eller ditt kontrakt till kundtjänst eller maila din uppsägning (godkänns endast om din mailadress stämmer överens med dina kontaktuppgifter vi har i vårt system och att du står ensam på kontraktet). Ange namn, adress, telefon dagtid, önskat utflyttningsdatum, minst tre månader framåt, samt din nya adress. Skriv under och skicka, maila eller lämna in till kontoret. OBS! Är ni två personer som står på hyreskontraktet måste båda skriva under uppsägningen.

Du kan också säga upp din lägenhet direkt via Mina sidor. 

När vi mottagit din uppsägning kommer du att få en bekräftelse på det tillsammans med en tid för en förbesiktning samt information om att flytta ut.

 

 

Tidigare utflytt

Önskar du att flytta ut tidigare ur din lägenhet är det något du får komma överens om med den nya hyresgästen som ska flytta in. Vi ändrar inga utflyttningsdatum, tre månaders uppsägningstid gäller alltid.

Om ni kommer överens om att du flyttar ut tidigare och den nya hyresgästen får tillgång till lägenheten tidigare måste ni fylla i blanketten om tillfällig andrahandsuthyrning och lämna in till kundtjänst, då måste också slutbesiktning vara gjord innan det tillfälliga andrahandskontraktet börjar att gälla. 

Tänk på att du som utflyttande hyresgäst fortfarande är fullt ansvarig för lägenheten fram till det datum kontraktet går över på nästa hyresgäst.