Bor du hos oss?

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Parkeringsplatser, carport och garage

Parkeringsplatser, carport och garage

Har du en bil eller en motorcykel? Då behöver du oftast plats för den, på parkering eller i garage. I våra bostadsområden har vi olika typer av parkeringsplatser att hyra.

Söka, byta eller säga upp parkeringsplats/garage/carport

Vem som helst kan hyra de flesta bilplatser vi har men om det finns flera intresserade av samma parkeringsplats prioriterar vi våra egna hyresgäster. Annars är det samma regler som vid förmedling av lägenheter, dvs längst kötid gäller.

För att kunna anmäla intresse på en ledig bilplats måste du vara registrerad på vår hemsida. Publicering av lediga bilplatser sker varje tisdag med möjlighet att anmäla intresse under en veckas tid. Hittar du ingen bilplats på området du önskar är du välkommen att kontakta oss så tittar vi på vad som finns.

Bilplatser som är vakanta kan nyttjas så snart kontrakt är signerat och eventuella nycklar, taggar eller p-tillstånd kvitterats ut. Är platsen inte vakant kan eventuella nycklar, taggar eller p-tillstånd kvitteras ut tidigast den första i månaden från kl. 13.15. Om den första infaller en lördag, söndag eller annan helgdag sker utlämningen närmast kommande vardag.

Uppsägningstid

Det är 9 månaders uppsägningstid på bilplatser enligt hyreslagen. Säger du upp din lägenhet och vill säga upp din bilplats i samband är vi flexibla och kortar uppsägningstiden så den matchar lägenhetens uppsägningstid.

Zonparkering

På vissa av våra bostadsområden har vi så kallad zonparkering. Det innebär att du tecknar ett digitalt parkeringstillstånd för din bil och får sedan parkera på valfri plats inom parkeringszonen. Dessa parkeringstillstånd är endast till för våra hyresgäster. 
Bevakning, uthyrning och uppsägning av zonparkeringsplatserna hanteras av Securitas.

Parkeringszoner:

Högaloft/Lyckan/Prästen- Sveavägen 1-25, Kolonigatan 5-31, Sveavägen 4-24, Rydgatan 7-23, Sveavägen 29-39

Doktorn- Gränsgatan 13-17, Gränsgatan 23-61, Doktorsgatan 4-42

Oxtorget- Oxtorgsgatan 5-13

Salvian- Salviavägen 3-11

Sandgatan - Sandgatan 1

Studentbostäder- Flintgatan 1

 

Har du frågor om dessa vänligen kontakta uthyrning@finnvedsbostader.se

Digitalt p-tillstånd

På Saxgatan, Pilagårdsgatan och Vädursvägen använder vi oss utav digitala parkeringstillstånd. Dessa parkeringar är endast till för våra hyresgäster. Har du frågor om dessa vänligen kontakta uthyrning@finnvedsbostader.se

Parkeringsplatser till besökare

Det finns besöksparkeringar i alla våra områden. I de områden där vi har zonparkering, Högaloft/Lyckan/Prästen, betalar besökande sin parkering via mobilen enligt skyltad information. Rörelsehindrade platser för besökande är gratis, men kräver handikappstillstånd.

Parkeringsplatser för allas trevnad

Du får bara parkera på markerade parkeringsplatser. På all övrig mark är det parkeringsförbud. Vi samarbetar med parkeringsföretaget Securitas, som kontrollerar att reglerna följd. Om någon har parkerat fel kontaktar du Securitas genom att ringa 0771-767 000

 

Har du el- eller hybridbil?

I vissa av våra områden finns det publika laddplatser där du får parkera under tiden du laddar din bil, max fyra timmar, mot egenavgift. Laddplatserna är anslutna till Park & Charge betallösning, elbilsägaren har möjlighet att betala med ett speciellt laddkort från Park & Charge eller via deras hemsida. Har du carport i anslutning till din lägenhet och är intresserad av en laddstolpe är du välkommen att lämna in en tillvalsblankett om ditt önskemål. Vi ser då över de tekniska och ekonomiska förutsättningarna för detta.

Våra publika laddplatser hittar ni på:

Saxgatan 4, Värnamo

Sveavägen 1, Värnamo

Pilagårdsgatan 9, Värnamo

Malmgatan/Birger Jarlsgatan, Värnamo

Malmgatan, Värnamo

Birger Jarlsgatan / Malmstensgatan, Värnamo

Vädursvägen, Värnamo

Gällarydsvägen 39, Bor

Fabriksgatan 11, Rydaholm