Aktuellt

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Tillträde till lägenhet

Tillåter du att Finnvedsbostäder går in i din lägenhet för att utföra arbeten när du inte är hemma?

Du som hyresgäst får ibland meddelande från Finnvedsbostäder om att en kvartersvärd, reparatör, driftstekniker eller entreprenör behöver tillträde till din lägenhet. Det kan handla om att Finnvedsbostäder ska utföra ett underhållsarbete eller åtgärda ett fel som du har anmält. Detta är ett viktigt meddelande både för att du som hyresgäst ska veta om att du kommer att få besök hemma, och för att vår personal eller entreprenören ska kunna utföra arbetet så snabbt och effektivt som möjligt.

När vår personal eller entreprenören kommer till din lägenhet så ringer de på din dörrklocka. Om du är hemma kan du själv öppna dörren och släppa in personen. Alla som arbetar på uppdrag av Finnvedsbostäder ska alltid kunna visa upp en legitimation, ett så kallat ID06, så att du kan känna dig trygg.

Så går det till om du inte är hemma vid besöket

Om du inte har möjlighet att vara hemma när arbetet ska utföras i din lägenhet är det du som avgör om arbetarna får tillträde att gå in i ditt hem. Om det är ett planerat underhållsarbete informerar Finnvedsbostäder dig i förväg om att arbetet ska utföras och at du måste kontakta Finnvedsbostäder om du inte tillåter att arbetaren går in i din lägenhet när du inte är där. Du kan meddela detta genom att ringa till oss på 0370-48400 eller maila till info@finnvedsbostader.se.

Om du gör en felanmälan till oss ställer vi frågan om det är okej med huvudnyckel, ditt svar registrerar vi i din felanmälan. Gör du en felanmälan via mail är det viktigt att du meddelar oss om tillträde med huvudnyckel är okej.

Om du tillåter att arbetaren går in i din lägenhet trots att du inte är hemma kan arbetet utföras som planerat - och du får snabbare hjälp. 

Är det inte okej med huvudnyckel kommer arbetaren att kontakta dig för att boka en tid för besöket. Det är då viktigt att dina kontaktuppgifter stämmer på Mina sidor samt att du är hemma vid den planerade tiden.