Aktuellt

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Nov 19

Första spadtaget för stadsvillan i Rydaholm

I onsdags, 17 november togs det första spadtaget för Finnvedsbostäders nyproduktionsprojekt Villan, Rydaholm. Här kommer Finnvedsbostäder uppföra ett bostadshus omfattande 8 moderna lägenheter i varierande storlek.

- Det är väldigt glädjande att komma igång med detta byggprojekt eftersom vi förstått att det är efterfrågat i Rydaholm. Vi har arbetat efter utgångspunkterna att nyproduktion ska vara prisvärt utan att göra avkall på tillgänglighet och aktuell standard, säger Per-Magnus Rylander på Finnvedsbostäder.

Huset som byggs med bästa läge i Rydaholm blir en stadsvilla i tre våningar. Materialvalen är stilrena och lägenheterna är genomgående ljusa väggar i neutrala färger med ytskikt och golv i hög kvalité. De åtta lägenheterna har antingen balkong eller uteplats på markplan. Villan ligger centralt i Rydaholm med närhet till café, värdshus, livsmedelsbutik, järnhandel och inredningsbutik. Rydaholm har en låg-och mellanstadieskola, vårdcentral och vårdbostäder. Orten har goda kommunikationer via tåg och buss.

Lägenheterna kommer att publiceras för uthyrning på Finnvedsbostäders hemsida i slutet av sommaren 2022 och uthyrningen sker genom Finnvedsbostäders ordinarie bostadskö. Inflyttning i lägenheterna är beräknade till i början av 2023.

Finnvedsbostäder AB är Värnamos kommunala bostadsbolag som äger och förvaltar mer än 2900 lägenheter och lokaler i Värnamo kommun. Företaget har genom sitt stora fastighetsbestånd kapaciteten att erbjuda en variation av boenden i kommunen och samtidigt kunna möta individuella önskemål och krav på boenden. Valfrihet och med bestämmanden är viktiga ledord hos Finnvedsbostäder och målet är att underlätta för hyresgästen och alltid ge bästa möjliga service. Sammanlagt omfattar bolagets verksamhet 174 681 kvm bostadsyta fördelat på 2754 lägenheter, 179 lokaler och 783 garage. I samtliga fastigheter ansvarar Finnvedsbostäder för uthyrningen, den tekniska förvaltningen och förädlingen.