Aktuellt

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Mar 17

Finnvedsbostäder erbjuder Ungdomsbostäder till ungdomar i åldern 18-26 år

För att ge Värnamos unga en chans att få en egen lägenhet kommer Finnvedsbostäder fr.o.m. 1 april att öronmärka 24 lägenheter på Flintgatan 3 A-B i Värnamo till ungdomar mellan 18-26 år. Vi ser detta som ett första steg i en boendekarriär. Liksom flera andra kommuner runt om i landet är vi glada att vi nu också kan erbjuda denna boendeform, säger Stanley Guldmyr, VD på Finnvedsbostäder. Lägenheterna på Flintgatan 3 A-B har tillhört Finnvedsbostäders studentbostäder, och en möjlighet till denna förändring är att Campus Värnamo aviserat att deras framtida behov inte kommer att fylla upp samtliga studentlägenheter.

Ungdomarna kommer att hyra bostaden med ett vanligt förstahandskontrakt och kan bo kvar även efter de fyllt 27 år. Förutom ålder gäller samma uthyrningskriterier som vid övriga lägenheter; tilldelning efter köpoäng, ekonomisk kontroll samt goda referenser.

De 24 lägenheterna är på 22 kvm, pentry och eget badrum med dusch. Lediga ungdomslägenheter kommer publiceras och söks via den ordinarie bostadskön. En nyhet är även att ungdomar från 16 års ålder nu kan registrera sig i Finnvedsbostäders bostadskö och samla köpoäng till den dagen man fyller 18 år och kan teckna hyreskontrakt.