Aktuellt

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Juni 14 (1)

Söka studentbostad

På Flintgatan mitt i centrala Värnamo ligger Finnvedsbostäders studentkvarter. Kvarteret för dig som har kommit in på en utbildning på Campus Värnamo och nu ska flytta till stan. Här bor du med närhet till det allra mesta, skolan ligger på andra sidan vägen och bara ett par hundra meter bort ligger såväl Storgatsbacken med butiker och restauranger som tåg- och busstationen.

Kvarteret består av två huskroppar där den ena byggdes under 2018, i den tredje huskroppen ligger våra ungdomslägenheter. Oavsett om du väljer att bo i det nybyggda huset eller i det lite äldre så är lägenheten 1 rum med pentry och eget badrum. Alla lägenheter är omöblerade. Den som vill umgås med andra studenter är välkommen till samlingslokalen som finns i det ena huset, där finns även de gemensamma tvättstugorna. Om du har bil finns möjlighet att parkera precis i anslutning till kvarteret.

Vi vill att du som inflyttande student skall trivas i Värnamo och hos oss på Finnvedsbostäder, för att underlätta dina studier bjuder vi därför på 100 Mbps bredband i din bostad under hela boendetiden.

Här har vi samlat allt du behöver veta för att söka en studentbostad hos oss. Ta dig igenom steg för steg och hör av dig till oss om du har några frågor.

 

1. Ställ dig i kö

Om du vet att du ska studera i Värnamo är det lika bra att du ställer dig i vår bostadskö direkt. Du kan stå i vår bostadskö från att du är 16 år och skriva kontrakt från att du är 18 år. Så länge du är registrerad samlar du ett köpoäng per dag och är på så vis redo den dagen du får antagningsbeskedet. Du registrerar dig i vår ordinarie bostadskö även för studentbostäder.

2. Sök bostad

När du har fått ditt förhandsbesked eller antagningsbesked kan du söka en av våra lediga studentbostäder. Du ska vara antagen till Campus Värnamo för att få hyra en studentbostad hos oss.

En ledig lägenhet är publicerad på vår hemsida 1-2 veckor (sista ansökningsdag står tydligt) innan den som har flest köpoäng får ett erbjudande om att skriva kontrakt. Om den sökande tackar nej går erbjudandet vidare till nästa person i kö. Vi kan inte erbjuda dig att se lägenheten innan du tackar ja, då trycket på lägenheterna är väldigt högt och att vi i början på varje termin behöver hålla högt tempo så att så många som möjligt får ett boende.

3. Skriva kontrakt

Har du fått erbjudande om en lägenhet är det hög tid att skriv under kontraktet. Du skriver under ditt kontrakt med Mobilt BankID.

4. Skriv dig i Värnamo!

Tänk på att du som flyttar till Värnamo för att studera på Campus ska folkbokföra dig på den adress du flyttar till. Mer information finns på Skatteverkets hemsida.

5. Hämta nycklar och flytta in

Inflytt kan ske från kl. 13.00 första vardagen i den månad du har ditt kontrakt om inget annat avtalats med uthyrningen. Läs mer om inflytt här. Du hämtar ut dina nycklar i vår kundtjänst på Sveavägen 1 E i Värnamo. Glöm inte din legitimation!

6. Om du har frågor efter inflytt

Om du har frågor om ditt boende eller om något inte stämmer så hör du av dig till kundtjänst på info@finnvedsbostader.se eller 0370-484 00.