Aktuellt

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Feb 12

Vill du byta lägenhet inom Finnvedsbostäder?

Har du växt ur din lägenhet och behöver mer utrymme eller är det dags att byta till en mindre? Kanske vill du byta balkong mot uteplats med egen liten gräsplätt eller byta område?
Det finns många olika anledningar till att vilja byta lägenhet och hos oss på Finnvedsbostäder kan du hitta många olika boendeformer. Fördelen med att bo i hyresrätt är att du inte behöver vänta på en försäljning innan du kan byta boendeform.
Så här går det praktiskt till när du vill byta lägenhet.
  1. Sök på vår hemsida:

Vi har ingen bytestjänst. För att hitta din nya drömlägenhet, gå in på lediga lägenheter här på hemsidan och gör en intresseanmälan på den som passar dig bäst.

  1. Kolla inflyttningsdatum:

Kontrollera att inflyttningsdatumet som står på hemsidan passar dig. Står det omgående inflyttning så betyder det oftast att inflyttning ska ske senast en vecka framåt.

  1. Uppsägningstid:

Vid intern flytt har du en månads uppsägningstid på din nuvarande lägenhet.

  1. Omgående tillträde:

Om du har sökt en lägenhet med omgående inflyttning, eller med inflyttning innan din uppsägningstid löpt ut, kommer du att ha kontrakt för bägge lägenheterna och betalar för båda tills uppsägningstiden löpt ut.

  1. Val av uppsägningstid:

Har du sökt en lägenhet med ett tillträdesdatum som passar med uppsägningstiden, får du ett val gällande din uppsägning

  • Alternativ 1: Behåll din nuvarande lägenhet en månad extra och betala hyra för båda lägenheterna. Du har då god tid att flytta, städa och få en godkänd städ-/slutbesiktning.
  • Alternativ 2: Flytta in och ut samma dag. Väljer du detta alternativ måste du planera noga, eftersom du kommer vara utan lägenhet under minst en timme på grund av nyckelhanteringen.
  1. Slut-/städbesiktning

Boka din slut-/städbesiktning i god tid före avflyttningsdagen. Då har du tid på dig att åtgärda ev. anmärkningar innan nycklarna ska lämnas in. Är städningen inte godkänd när nycklarna lämnas in kommer en städfirma kontaktas och vi debiterar dig för detta.

Har du fler frågor om hur du kan byta lägenhet? Kontakta uthyrningen på uthyrning@finnvedsbostader.se