Aktuellt

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Okt 15

Finnvedsbostäder förvärvar lägenheter på Skogsstigen, Forsheda - Ett framtida trygghetsboende

Den 1 november förvärvar Finnvedsbostäder tio lägenheter på Skogsstigen 1 A-K i Forsheda av Värnamo kommun. Kvarteret består av trevliga radhus på 2 rum och kök med egen uteplats och ligger i anslutning till Forsgården.

I förvärvet finns ambitionen att omvandla de tio lägenheterna till ett trygghetsboende i samråd och förhandling med Omsorgsförvaltningen och Hyresgästföreningen. Ett trygghetsboende innebär ett boende med gemenskap, samvaro, trygghet och engagemang. I ett tänkt upplägg ingår samarbete med Forsgården där hyresgästerna kan ha gemensamma måltider och aktiviteter. De nuvarande hyresgästerna på Skogsstigen kommer att bo kvar.

Finnvedsbostäder har sedan tidigare trygghetsboendet Sjösala i Bor med 30 lägenheter och anställda trivselvärdar, en satsning som slagit mycket väl ut. Vårt mål är att trygghetsboendet på Skogsstigen i Forsheda ska vara klart efter sommaren 2021. På sikt finns även planer på kommande trygghetsboenden på Östrabo i Värnamo, Lindgården i Rydaholm och Torpagården i Bredaryd, säger Stanley Guldmyr, VD Finnvedsbostäder.