Bor du hos oss?

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Elbilsladdning - Frågor & Svar

Elbil hos Finnvedsbostäder, frågor & svar.

I takt med att elbilar blir vanligare kommer också fler frågor kring laddning av dessa fordon. Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi får just nu:

Finns det laddstationer hos Finnvedsbostäder idag och hur hittar jag dem?
Ja, vi har idag 16 publika laddplatser runt om i vårt bestånd och under året tillkommer ytterligare minst 4 platser. Läs mer om våra publika laddplatser här.

Vi vill byta till elbil, kan ni hjälpa till med laddstolpe vid vår lägenhet?
Välkommen att kontakta oss för vidare samtal kring vilka möjligheter som finns för laddning vid er bostad, vi har olika lösningsförslag och möjligheter beroende på hur ert bostadskvarter ser ut.

Jag hyr en P-plats med ett vanligt eluttag, kan jag ladda bilen där?
Nej, det är av flera anledningar inte tillåtet att ladda sin elbil i de eluttag och motorvärmaruttag som finns i Finnvedsbostäders fastighetsbestånd. Våra uttag är inte byggda för den typen av belastning vilket gör att laddning av elbil i dessa uttag både riskerar att överbelasta elnätet samt orsaka en mycket hög värme i eluttaget och bli en brandrisk.

Men jag har köpt en sladd som är till för vanliga eluttag, så det måste väl fungera?
Det finns laddsladdar till elbilar som är framtagna för att nyttjas i vanliga uttag, användning av dessa sladdar skall dock bara ske i absoluta nödfall och enbart tills bilen är tillräckligt laddad för att kunna köras till närmsta laddstation. Denna typ av laddsladdar kallas därför för nödladdare och är inte tillåtna att användas i vårt bestånd.

Hyresgäst och intresserad av elbil?
Är du intresserad av att veta mer kring hur laddning av elbil skulle kunna fungera vid just din bostad? Kontakta oss gärna med dina frågor, via mail till info@finnvedsbostader.se eller telefon 0370 – 484 00.