Aktuellt

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Corona

Information om Coronaviruset Covid-19

Smittspridningen av Covid-19 gör att vi nu mer än någonsin behöver samarbeta och visa varandra särskild respekt.

Vid besök i bostäder tar vi alltid kontakt med hyresgästen för att säkerställa smittorisk.

Vid felanmälan kommer du att få ett samtal innan vårt besök i din lägenhet, även om du godkänt huvudnyckel, för att säkerställa att ingen hushållet har symptom på luftvägsinfektion såsom hosta, feber, snuva eller halsont. Om vi vid besök märker att någon i hushållet har symptom kommer vi att avbryta besöket och ny tid för besök kommer att bokas längre fram.

Vi prioriterar de felanmälningar som är de mest akuta, de som påverkar brukandet av lägenheten. Vi avgör sedan om övriga felanmälningar kan utföras på ett tryggt sätt. Din felanmälan kan därför komma att dröja längre än normalt, om vi bedömer den som icke akut.

Är du hemma när vi besöker dig kommer vi att be dig att lämna lägenheten under tiden vi utför arbetet, finns det ingen möjlighet att lämna lägenheten behöver du uppehålla dig i ett annat rum eller på balkongen tills arbetet är utfört. Detta gäller oavsett om du har symptom eller inte. En del av våra medarbetare väljer att använda skyddsutrustning vid besök i lägenheterna.

Om boende i en lägenhet har milda symptom på luftvägsinfektion (såsom hosta, feber, snuva, halsont) kommer endast akuta fel hanteras i lägenheten. Du som hyresgäst har ett moraliskt samhällsansvar att berätta om du uppvisar symptom. Nytt fysiskt besök kommer att kunna bokas in tidigast två veckor efter mottagen arbetsorder. Vi ber er därför att avvakta med icke akuta felanmälningar om ni har någon av ovanstående symptom.

Vår personal kommer inte att beröra hyresgäster, exempelvis med handhälsning. Vi kommer att hålla avstånd till hyresgäster vi möter på området. Vi uppmanar alla hyresgäster att göra likadant.

Vi tar enbart emot bokade och akuta besök i kundtjänst, Sveavägen 1E. Vår kundtjänst håller stängt tills vidare för allmänna besök. Vi hänvisar i första hand till fortsatt kontakt via e-post info@finnvedsbostader.se eller telefon 0370-484 00. Felanmälningar görs enklast under Mina sidor på www.finnvedsbostader.se. Bokade möten kommer att avbokas om besökaren har milda symptom.

Visningserbjudande. När en bostadssökande erbjuds visning av lägenheten ska den avflyttande hyresgästen visa sin lägenhet för de som har fått ett erbjudande. Nu kan det finnas anledning att undvika det mötet. Om du som ska flytta eller du som ska titta inte känner er trygga med att träffas på grund av riskerna med coronaviruset, covid -19, så är det ok. Det räcker med att en av er inte vill att mötet ska ske eller att någon av er uppvisar milda symptom på hosta, feber, snuva eller halsont så ska ni inte ses i detta läget. Skulle ni bestämma er för att gå vidare med visningen, håll avstånd och undvik att hälsa med handslag eller annan kroppskontakt. Det kan alltså bli så att en sökande får tacka ja och skriva kontrakt utan att ha sett lägenheten före inflyttning. Ja-svaret är ändå bindande och om du som sökande får kontraktet så nollställs dina köpoäng. Har du frågor gällande ditt visningserbjudande är du välkommen att kontakta uthyrningsavdelningen på 0370-484 17

Bokning av kvarterslokaler. Regeringen har beslutat att det fr.o.m. 24 november är förbjudet att anordna offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Privata fester omfattas inte av förbudet men alla uppmanas att ta personligt ansvar och att t.ex. inte gå till gym, bibliotek eller anordna fester. Vi har därför valt att pausa uthyrningen av våra kvarterslokaler tills vidare.

Vi tar vårt samhällsansvar för att minska en eventuell spridning till riskgrupper, samt för att minska risk för högt tryck på sjukvården – och vi behöver din hjälp i detta.

Uppdaterat senast 2021-06-10

Mer information hittar du på: