Aktuellt

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Apr 23(2)

Information om Coronaviruset Covid-19

Då Folkhälsomyndigheten bedömer nu risken för spridning av coronaviruset som mycket hög, och uppmanar till att minimera kontakter med personer som även har milda symptom, har vi nu beslutat om följande:

Vid besök i bostäder tar vi alltid kontakt med hyresgästen för att säkerställa smittorisk.

  1. Om boende i en lägenhet har milda symptom på luftvägsinfektion (såsom hosta, feber, snuva, halsont) kommer endast akuta fel hanteras i lägenheten. Du som hyresgäst har ett moraliskt samhällsansvar att berätta om symtom och om du har varit på resor i riskområden. Nytt fysiskt besök kommer att kunna bokas in tidigast två veckor efter mottagen arbetsorder. Vi ber er därför att avvakta med icke akuta felanmälningar om ni har någon av ovanstående symptom.
  1. Vi tar enbart emot bokade och akuta besök i kundtjänst, Sveavägen 1E. Vår kundtjänst håller stängt tills vidare för allmänna besök. Vi hänvisar i första hand till fortsatt kontakt via e-post info@finnvedsbostader.se eller telefon 0370-484 00. Felanmälningar görs enklast under Mina sidor på www.finnvedsbostader.se. Bokade möten kommer att avbokas om besökaren har milda symptom.
  1. Vår personal kommer inte att beröra hyresgäster,exempelvis med handhälsning. Vi kommer att hålla avstånd till hyresgäster vi möter på området. Vi uppmanar alla hyresgäster att göra likadant.
  1. Visningserbjudande. När en bostadssökande erbjuds visning av lägenheten ska den avflyttande hyresgästen visa sin lägenhet för de som har fått ett erbjudande. Nu kan det finnas anledning att undvika det mötet. Om du som ska flytta eller du som ska titta inte känner er trygga med att träffas på grund av riskerna med coronaviruset, covid -19, så är det ok. Det räcker med att en av er inte vill att mötet ska ske eller att någon av er uppvisar milda symptom på hosta, feber, snuva eller halsont så ska ni inte ses i detta läget. Skulle ni bestämma er för att gå vidare med visningen, håll avstånd och undvik att hälsa med handslag eller annan kroppskontakt. Det kan alltså bli så att en sökande får tacka ja och skriva kontrakt utan att ha sett lägenheten före inflyttning. Ja-svaret är ändå bindande och om du som sökande får kontraktet så nollställs dina köpoäng. Har du frågor gällande ditt visningserbjudande är du välkommen att kontakta uthyrningsavdelningen på 0370-484 17

Vi tar vårt samhällsansvar för att minska en eventuell spridning till riskgrupper, samt för att minska risk för högt tryck på sjukvården – och vi behöver din hjälp i detta.

Uppdaterat senast 2020-04-23 

Mer information hittar du på: